دستگاه سختی گیر
آب سخت، آبى است كه حاوى نمک هاى معدنى از قبيل تركيبات كربنات هاى هيدروژنى، كلسيم، منيزيم و غيره است. نوشيدن بيش از حد آب سخت موجب رسوب در کلیه افراد سنگ ساز شده و همچنين بيمارى هاى گوارشى به خصوص سنگ كليه را باعث می شود. بنابراين توصيه می شود از آب سبک براى شرب استفاده شده و منيزيم و كلسيم مورد نياز بدن را از غذاها و يا سبزيجات و ميوه جات تهيه کرد. آب سخت موجب از دست دادن طعم و مزه نوشيدنى ها می شود. دير پخته شدن و سفتى حبوبات با آب سخت از ديگر مشکلات آن است. به علاوه، آب سخت به جداره ديگ هاى بخار آسيب زده و باعث خوردگى و ايجاد قشر آهكى بر روى جداره ديگ ها و تأسيسات مرتبط می شود. خوب كف نكردن صابون كه موجب افزايش مصرف صابون مى شود، از ديگر اثرات سختى آب است.
فرآیند سختی گیری از فاضلاب و پساب
دستگاه سختى گير شامل يک استوانه فلزى است كه در آن مواد موثر در سختى گیری (رزين هاى تبادل يونى) قرار گرفته است. رزين هاى مزبور، كلسيم و منيزيم را با سديم تعويض كرده و آب سخت را به آب نرم تبديل مى كنند. رزين هاى دستگاه سختى گير پس از مدت زمان معين اشباع مى شوند و كارايى خود را از دست می دهند. اگر رزين با محلول كلرو سديم 10 درصد شستشو داده شود، خاصيت سختی گيرى خود را باز مى يابد. غلظت هاى كمتر و يا بيشتر نمک اثر كمترى دارند.
کاربردهای دستگاه سختی گیر شرکت مهندسی و ساخت کندو
- کاهش سختی آب های آشامیدنی که طبق استاندارد موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، حداکثر مقدار سختی مجاز را در آب 500 میلی گرم در لیتر بر حسب کربنات کلسیم پیشنهاد کرده است؛
- حذف سختی آب دیگ های بخار؛
- حذف یا کاهش سختی آب در سیستم گرمایشی و سرمایشی؛
- حذف یا کاهش سختی آب در صنایع نساجی، رنگرزی و غیره.
مشخصات فنی دستگاه سختی گیر شرکت مهندسی و ساخت کندو
- مخزن دستگاه سختی گیر ساخته شده از ورق کربن استیل یا FRP؛
- سیستم های پخش کننده و جمع آوری آب همزاه با نازل های مخصوص؛
- لوله کشی از جنس گالوانیزه، PVC، پلی اتیلن یا استنلس استیل؛
- مخزن نمک از جنس پلی اتیلن، فلزی یا بتنی؛
- کنترل بصورت دستی، نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک.