در فرآیند تصفیه آب خاکستری باید به چه ملاحظات زیست محیطی توجه کرد؟

ملاحظات زیست محیطی آب خاکستری

در استفاده مجدد از آب خاکستری، باید ملاحظات زیست محیطی و بهداشتی هم مورد توجه قرار گیرد. غلظت های بالای عوامل بیماری زا شامل باکتری، پروتوزا، ویروس و انگل می توانند برای به خطر انداختن سلامتی، کافی باشند. بنابراین باید پیش بینی هایی، در استفاده مجدد از آب خاکستری صورت پذیرد. این ملاحظات شامل کم کردن تماس های غیر ضروری انسان با آب خاکستری و یا تصفیه آب خاکستری به منظور حذف و نابودی میکروارگانیسم ها می باشد.
آب خاکستری همچنین حاوی روغن، چربی‌ها، دترجنت ها، صابون، مواد مغذی، نمک ها و ذراتی مثل مو، غذا و پرز است که با به هم چسبیدن موجب اختلال در سیستم آبیاری می شوند. اگر این آلودگی ها به درستی مدیریت نشود، به ساختار خاک صدمه زده، باعث کند شدن جریان آب زیرزمینی و حتی باعث کاهش رطوبت خاک خواهند شد. 
برای درک بهتر خطرات زیست محیطی و مشکلات استفاده از آب خاکستری، باید سیستم تصفیه کارآمدی، آب خاکستری را تصفیه کند و فقط در صورت طراحی چنین سیستمی باید مجوز بهره برداری صادر گردد. برای طراحی، نصب و نگهداری از سیستم استفاده مجدد از آب خاکستری به منظور حفاظت از سلامت عمومی و رعایت مسائل زیست محیطی، هزینه هایی باید پرداخت. باید یادآور شد که طراحی سیستم های ضعیف و کمتر توسعه یافته آب خاکستری، باعث به هم چسبیدن خاک و تولید بو شده و در ضمن هزینه های نگهداری (مالی و زمانی) را افزایش می دهد.
ملاحظات زیست محیطی آب خاکستری

موارد زیر به منظور استفاده بهتر و مطمئن از آب خاکستری و همچنین حفظ منابع آب زیرزمینی و سطحی ارائه توصیه می شود:
  • راه اندازی وسائل مطمئن برای استفاده مجدد از آب خاکستری در مناطق روستایی و شهری؛
  • تنظیم حداقل استانداردها به منظور طراحی، نصب و گرفتن مجوزهای قانونی؛
  • حفظ جوامع از خطر انتقال بیماری‌ها از سیستم استفاده مجدد از آب خاکستری؛
  • اطمینان از نصب صحیح سیستم به منظور حفظ محیط زیست.

جهت اطلاع از انواع محصولات شرکت مهندسی و ساخت کندو شامل پکیج تصفیه فاضلاب، دستگاه تصفیه آب RO، انواع دستگاه اولترافیلتراسیون، انواع سپتیک و چربی گیر، فیلترهای شنی و کربنی و دیگر محصولات با ما تماس بگیرید.


سلامتی و ایمنی مورد نیاز

عوامل بیماری زا در آب خاکستری به وسیله تماس مستقیم یا غیر مستقیم مثل مصرف گیاهان و آب آلوده پخش می شوند. برای کاهش به مخاطره افتادن سلامت عمومی و جلوگیری از خطرات استفاده مجدد از آب خاکستری موارد زیر پیشنهاد می گردد:
  • سیستم‌های آب خاکستری باید در زیرزمین، نصب شود مگر اینکه تصفیه شده یا استانداردهای مربوطه رعایت گردد؛
  • سیستم باید به نحوی طراحی و اجرا شود که از تماس مستقیم انسان و حیوان با آب خاکستری جلوگیری کند مگر در مواقعی که نیاز به تعمیر و نگهداری دارد؛
  • به طور کامل از سیستم آب آشامیدنی جدا باشد؛
  • آب خاکستری نباید وارد سیستم جمع‌آوری آب باران شود؛
  • آب خاکستری نباید به منظور آبیاری سبزیجات و گیاهان خوردنی استفاده شود؛
  • آب خاکستری را تا حد امکان از دسترسی پشه‌ها و حشرات باید دور نگه داشت؛
  • احتیاط‌ها و پیش‌بینی‌های لازم مثل نصب برچسب‌های هشدار و .... در سیستم آبیاری آب خاکستری باید لحاظ شود.

ملاحظات زیست محیطی

استفاده مجدد از آب خاکستری کمک زیادی از طریق کاهش تقاضای آب به محیط زیست می کند. به هر حال استفاده مجدد از آب خاکستری تنها بخشي از رویکرد‌ها، جهت اتخاذ روش هایی برای حفاظت از منابع آب می باشد. همچنين قبل از استفاده مجدد از آب خاکستری، روش های صرفه جویی در مصرف آب باید لحاظ شود. آب خاکستری تولیدی به سه دلیل مهم باید کاهش یابد:
  • به منظور حفظ آب آشامیدنی به عنوان منبع گران‌بهای طبیعی؛
  • به منظور اطمینان از این امر که آب خاکستری تولیدی بیش از ظرفیت سیستم نصب شده نیست و سر ریز نخواهد کرد؛
  • برای کاهش زمین مورد نیازی که سیستم آب خاکستری در آن نصب می‌شود.
همچنین برای کاهش اثرات منفی زیست‌ محیطی استفاده مجدد از آب خاکستری موارد زیر پیشنهاد می شود:
  1. تنها آب خاکستری که حاوی فسفر خیلی کم می باشد، قابل استفاده است. فسفرها در دترجنت های مختلف دارای دامنه‌ 0.05% تا 10% می باشد. گیاهان محلی معمولا به مقادیر زیاد فسفر حساس هستند.
  2. آب خاکستری بیشتر خاصیت قلیایی دارد و دامنه pH آن معمولا بین 6.5 تا 9.5 می باشد. استفاده گسترده از آب خاکستری ممکن است، باعث شود كه به طور چشمگیری خاک قلیایی شود. که این مسئله برای گیاهان سایه دوست و اسید دوست چندان خوشایند نیست.
  3. پودرهای شستشو که شامل نمک سدیم هستند، باعث متورم شدن خاک می گردند، لذا باید مصرف آنها را کاهش داد. مقدار زیاد سدیم می تواند آب خاکستری شور تولید کند. سدیم به ساختار خاک صدمه می زند و باعث کاهش تخلخل آن می‌شود و بافت چربی به خاک می دهد و راندمان آبیاری را پایین می آورد.
  4. دترجنت ها و پودرهای شوینده حاوی بور نیز باید کمتر استفاده گردند. به دلیل اینکه غلظت زیاد بور باعث سمی شدن گیاه و همچنین مسموم شدن حیوانات می شود. آژانس حفاظت زیست محیطی آمریکا پیشنهاد داده است که حداكثر غلظت بور در دراز مدت برای گیاهان حساس، 0.75 گرم بر لیتر باشد.
  5. تلاش برای اجتناب از مصرف:
    • سفیدکننده‌ها و نرم‌کننده‌ها؛
    • دترجنت‌هایی که شامل ذرات بور می‌باشند.
  6. موارد زیر نباید در سیستم آب خاکستری وارد شود:
    • مواد رنگی، روغن اتومبیل، گریس و غیره؛
    • فاضلاب صنعتی مایع.
  7. در خاک‌های شنی که شاخص نگهداری (PRI) خاک کمتر از 5 است، سیستم آب خاکستری باید بیش از 100 متر دورتر از زمین مرطوب، جریان رودخانه و همه اکوسیستم های حساس به آب نصب شود.
  8. نرخ جریان سیستم بر روی خاک ماسه ای، شنی می بایست به دقت طراحی شود تا از ورود آب خاکستری به آب زیرزمینی و آب های سطحی جلوگیری کند.


جهت اطلاع از انواع محصولات شرکت مهندسی و ساخت کندو شامل پکیج تصفیه فاضلاب، دستگاه تصفیه آب RO، انواع دستگاه اولترافیلتراسیون، انواع سپتیک و چربی گیر، فیلترهای شنی و کربنی و دیگر محصولات با ما تماس بگیرید.

نظرات

 
 
Captcha