نحوه انجام شستشوی شیمیایی دستگاه RO چگونه است؟

شستشوی سیستم RO - بخش ششم

در یک آب شیرین کن RO یکی از عوامل مهم بهره برداری، انتخاب زمان مناسب شستشوی شیمیایی دستگاه RO می باشد. معمولا با کارکرد دستگاه RO‌به مرور رسوبات به صورت یک لایه ای بر روی سطح غشا تجمع پیدا کرده و باعث کاهش سطح عبوری غشا و بالطبع کاهش میزان جریان آب تولید می باشد. به این حالت فولینگ RO گویند. معمولا با بررسی پارامترهای روزانه ای که توسط اپراتور از وضعیت دستگاه ثبت شده است می توان به زمان مناسب شستشو دست یافت. سه پارامتر مهم برای تشخیص وضعیت فولینگ عبارت است از فشار جریان ورودی ممبران، میزان آب تولید و TDS آب تولید. در زمان فولینگ معمولا جریان آب خروجی از دستگاه کم شده و فشار پمپ ورودی نیز بالا می رود. با شستشوی شیمیایی مناسب و به موقع می توان میزان جریان آب تولید را به حالت استاندارد اولیه باز گرداند.

شستشوی شیمیایی RO
چگونه شستشوی شیمیائی انجام میشود؟

در شستشوی شیمیایی مراحل به صورت زیر می باشد:
1. واحد RO را خاموش نمائید.
2. تانک CIP را با استفاده از آب تصفیه شده و مواد شوینده پر کنید. میزان مواد مصرفی با توجه به دستورالعمل طراح و شرکت سازنده مواد تعیین می شود.
3. شیر خروجی آب پساب را بسته بطوریکه پساب بجای تخلیه به داخل مخزن CIP منتقل گردد.
4. شیرهای قبل یا بعد از پمپ فشار قوی را ببندید و شیر بعد از تانک CIP را باز کنید. باید توجه داشت که محلول شستشو به علت خورندگی بالا نباید به هیچ عنوان وارد پمپ های فشار قوی گردد.
5. شیر CIP و کلیه شیرهای مرتبط با پمپ CIP را طوری باز کنید که ماده شیمیایی وارد ممبران شده و از پساب به داخل مخزن CIP چرخش پیدا کند.
6. پمپ CIP را به صورت دستی از روی تابلو برق روشن نمایید.
7. مواد شیمیائی شستشو دهنده را به میزان تعیین شده، به تانک شستشو اضافه کنید سپس پمپ CIP را روشن نموده که با روشن نمودن پمپ، مواد شیمیایی در واحد RO برای 15دقیقه شروع به چرخش میکنند، پس از اتمام15 دقیقه، به مدت 10 دقیقه دستگاه را خاموش میکنید(خیساندن)، زمانی که این عمل 2 تا 3 مرتبه تکرار شد ، ماده شیمیائی را خارج کرده وسیستم را با آب گوارا حداقل به مدت 10 دقیقه شستشو دهید.
نکته (۱): آب خروجی از سیستم به دمای آب ورودی، فشار آب ورودی و شوری آب ورودی بستگی دارد. اشکال در آب تولید شده به علت این عوامل، طبیعی است و نیازی به شستشوی ممبرانها نمی باشد.
نکته (۲) : اگر جند نوع ماده جهت شستشو مورد استفاده قرار گیرد به عنوان مثال هم اسید شویی و قلیا شویی نیاز باشد، بعد از اتمام هر مرحله مخزن CIP را با باز کردن شیر پساب تخلیه کرده و کاملا شستشو داده و سپس عملیات با ماده شیمایی دیگر انجام شود.
نکته (۳): در دستگاه های بزرگ شستشوی شیمیایی به علت پیچیدگی بالاتر آن به صورت دستی بسیار مشکل و خطرناک بوده و می بایست عملیات شستشو کاملا به صورت اتوماتیک برنامه ریزی گردد.
نکته (۴): محلول شستشو برای رسیدن به بازده مناسبتر می بایست دمایی بین ۳۰ الی ۴۰ درجه داشته باشد.
نکته (۵): محلول های مورد استفاده در شستشوی دستگاه به شدت خطرناک بوده و می بایست توسط اپراتور ماهر و با کمک تجهیزات ایمنی مناسب (ماسک، دستکش، لباس ضد اسید، شیلد صورت) انجام پذیرد.

جهت اطلاع از انواع محصولات شرکت مهندسی و ساخت کندو شامل پکیج تصفیه فاضلاب، دستگاه تصفیه آب RO، انواع دستگاه اولترافیلتراسیون، انواع سپتیک و چربی گیر، فیلترهای شنی و کربنی و دیگر محصولات با ما تماس بگیرید.

از سرویس خارج بودن طولانی دستگاه RO

اگر دستگاه RO بیش از چند روز کار نکند به علت تجمع آب خوراک بر روی وردی دستگاه می تواند باعث رشد بیولوژیکی و گرفتگی ممبران ها شود. در این حالت باید در انتهای سیکل روشن بودن دستگاه آب خوراک RO‌ را با آب تولید جایگزین نمود. آب تولید به علت املاح کمی که دارد باعث آسیب کمتر به دستگاه می شود. این فرایند توسط پمپ FLUSHING‌انجام می پذیرد. روش کار بدین صورت است که در انتهای سیکل RO‌ ، پمپ فلاشینگ روشن شده و بخشی از آب ذخیره شده در مخزن فلاشینگ(که از آب تولید پر شده) را به ورودی RO‌ منتقل می کند. در صورتی که میزان مصرف خیلی کم باشد و نیاز باشد که دستگاه چند ماه خاموش باشد به منظور حفاظت از ممبران ها می بایست از محلول های پایدار یا بایوساید به پشت ممبران ها به جای آب تولید با پمپ فلاشینگ فرستاد.

نظرات

 
 
Captcha